Veckobrev 44

Minns du dem än? Föredrag om veteranbilar av Lars Lindström

Vår klubbmedlem, Lars Lindström , har ett mycket stort intresse av bilar. Redan som 10-åring gick han runt på bilfirmor i Malmö och tog broschyrer. Han har idag tre egna veteranbilar. Lars L åker runt under sommarmånaderna och besöker bilutställningar, mässor mm.

På uppdrag av Hitler i Tyskland, gjorde Porsche prototyper av Volkswagen. Han bestämde att en bilfabrik skulle byggas i Wolfsburg, där dessa Volkswagen skulle byggas. De fick inte bli för dyra. Idag är det ont om bilar som byggdes före 1949.
Efter kriget var Tyskland i ruiner men man kunde ändå bygga 300 St. bilar av märket Volkswagen. Då kom också Volkswagen agenturer till Sverige.
DKW tillverkades också i Tyskland. Idag är DKW Audi. Bilen BMW började tillverkas i Östtyskland men fick sen namnet EMW eftersom ägandet av BMW fanns i München.

I Sverige finns Volvo som betyder “jag rullar”. 4000 av märket PV fick byggas men tillslut blev det över 400 000 st.
Plymouth och Dodge satte ihop sina bilar i Nyköping i Sverige.

Mercedes Benz och Daimler slogs ihop 1924. Man tillverkade både standard och lyxbilar.

I oktober 1945 startades Mercedes i Tyskland med ett beslut att ha en speciell kaross. Modellen blev 170S då den var klar.

Drabant tillverkades i Östtyskland.

Vid pennan, Margreth Andersson