Vårsöndag

Bästa Rotarykamrater,

Nu är det söndag igen och nu är det länge sedan vi sågs på fredagslunch. Förhoppningsvis kan vi börja med våra luncher igen den 8 maj. Det är styrelsens intention – om inte det blir värre med Coronapandemin.

Jag och styrelsen hoppas att alla mår bra och kan njuta av vårvädret. Det grönskar, blommorna visar sina färger och rapsfälten har börjat blomma i gult. Det är bedövande vackert ute nu. Dessutom skiner solen om än det är lite kyliga vindar.

Här i Skåne verkar det – just nu – som om pandemin inte har utvecklats riktigt så illa som befarat. Det är dock inte dags att blåsa faran över ännu. Fortsatt gäller att hålla social distans, tvätta händerna och inte vara ute bland andra människor vid symtom på förkylning eller annan luftvägssjukdom.

Det mesta inom Rotary – när det gäller fysiska möten är satt på paus. Vi hade Distriktssamråd och Pets som webinarium. 100 deltagare och det fungerade bra. Vår inkommande DG Agneta Råberg pratade bla. om inkommande RI president Holger Knaack och hans intention att vi skall fortsätta få nya medlemmar som vill bli Roatarianer (inte enbart medlemmar), dvs hitta rätt medlemmar oavsett ålder. Vi skall inte vara så fixerade vid att enbart hitta yngre medlemmar – det viktiga är att hitta de som vill arbeta aktivt för Rotary.

En viktig del i Rotary är Fyrfrågeprovet – en etisk kompass och även Rotarys kärnvärden: Tjänande, kamratskap, mångfald, integritet och ledarskap.

Holger Knaacks motto är: Rotary opens opportunities.

Sedan finns ju ”Service Above Self” kvar som övergripande motto och ledstjärna.

Agnetas egna tankar är bla.: fler skall gå RLI, RYLA (ungdomarna) skall lyftas fram och att vi behöver fortsätta arbeta med ”End Polio Now”. Det projektet stöttas av Bill och Melinda Gates och de sätter in stora summor varje år, men alltid relaterat till vad Rotary bidrar med. Genom att bidra till TRF, bidrar vi till End Polio Now.

Agneta lyfter också fram att det är viktigt att vi har roligt på våra Rotarymöten.

Magnus Jönsson DITS (distriktets IT-samordnare) informerade om det IT-system som distriktet kommer att gå över till framöver. Det ser ut som vår hemsida (vi har inte som de andra i distriktet) och kommer att bli mer modernt än det som de flesta klubbarna har just nu och inte så sårbart som ClubAdmin är.

Vi fick också höra om presentationsteknik och mötesteknik samt budget och Agnetas strategidokument.

I höst blir det Distriktskonferens 23 – 25 oktober i Växjö

Ha en bra vecka och ta hand om varandra.

Bästa söndagshälsningar