Söndagshälsning

Bästa Rotaryvänner.

1 mars har det hunnit bli. Jag hoppas du har kunnat njuta av helgen.

Det har varit blandat väder. Jag var på RLI-utbildning i Alvesta igår lördag och där var det vinter med snö på marken och snö i luften.

RLI ger bra information för den som skall sitta i styrelsen och jag rekommenderar att fler går den utbildningen.

Vi hade klubbsamråd i fredags och Jan-Inge har skrivit anteckningar från det. Se nedan. Jag bifogar också bildspelet jag pratade kring. Rotary är ett yrkesnätverk och ett av ”benen” är att göra bra saker i samhället. Det finns arbete för fred, läs- och skrivkunnighet, rent vatten och mycket mer. Gå in på vår hemsida och klicka på knappen Rotary Sverige eller Distrikt 2400 så hittar du mer information.

En viktig sak för Rotarianer är innehållet i Fyrfrågeprovet. Det är är ett förhållningssätt som vi alla bör använda oss av. Är det sant? Är det rättvist mot alla som berörs? Skapar det samförstånd och bättre kamratskap? Är det till fördel för alla berörda?

Det bestämdes också att samtliga medlemmar ska gå in på my Rotary, dvs medlemssidan där man kan uppdatera info om adress, tel nr, m m och ladda upp ett foto på sig själv. Se nedan. Gå in på Rotary.se och logga in denna länk, https://www.rotary.se/ClubAdmin/login/ . När du kommit in klickar du på personer, därefter klickar du på ditt namn. Under texten MEDLEM står du i Allmänt, men klicka på Redigera så finner du ett val där du kan ladda upp en bild på dig själv som du har i din dator/telefon. Glöm inte att spara den info du lagt in.
Behövs det hjälp, säg till någon av oss i styrelsen eller Henrik G eller Magnus T.

När det gäller frågor kring gemensamma aktiviteter, närvaro, kommittéer, m m framkom följande synpunkter:
– bjuda in frånvarande medlemmar till särskilda aktiviter.
– presidentens veckoinformation uppskattas, kan ev utvecklas med mer info kring mötet.
– bilda grupper där medlemmarna har specifika uppgifter (likt dagens kommittéer).
– uppmana företagare att skicka någon av sina anställda till våra möten och betala avgiften för denne och därmed involveras både företag o anställd i vår förening.
– informera o göra PR kring våra aktieklubbar och matlag.
– strategi kring kommande medlemsrekrytering.

Kom gärna med förslag och ideér kring hur vi kan utveckla vår klubb.

På fredag har vi teater på kvällen. Detta skulle egentligen vara istället för ordinarie lunch, men eftersom det framkom önskemål om lunchmöjlighet, så kommer Sven S att hålla i ett lunchmöte.
I dagsläget vet jag inte vad det blir för mat.
Gästvärdar är Janeth Lindqvist och Bo Mårtensson.

Jag hoppas många kommer på fredagen eller lördagen på teatern. Alla intäkter går till Brunnsprojektet.

Den 10 mars är det Rotaryskola. Ta tillfället i akt och kom på den – du som är ny eller inte har gått den. Anmälan görs på hemsidan.
Den 13 mars får vi lyssna på Ego-föredrag av Monica Thorme Eriksson.

Ha en fin vecka.

Bästa hälsningar