Söndag igen

Bästa Rotarykamrater,

Nu är det söndag igen. Vädret är växlande. Några dagar nästan sommarvärme och andra dagar höstrusk. Idag regnar det ordentligt. Marken och växterna behöver ju vatten, men jag vill ha lite mer av solen.

Vädrets växlingar är något vi får anpassa oss efter precis som folkhälsomyndighetens rekommendationer. Fortfarande samma riskgrupper och rekommendationer, men det har talats om att ändra 70-gränsen uppåt när det gäller ”i övrigt friska personer”. Vi får väl se vad det blir. På något sätt kommer restriktionerna att ändras efter hand.

Fortfarande gäller social distansering – träffas gärna utomhus och kom ihåg handhygienen.

I Skåne har vi fortfarande klarat oss bra jämfört med andra delar av Sverige. Vi har inte så högt tryck på intensivvården eller sjukvården i stort, vilket vi skall vara tacksamma för.

Vi pausar fortfarande våra fredagsluncher, men förhoppningsvis skall vi kunna ha presidentskiftet enligt planering. Styrelsen håller kontakt och diskuterar hur vi skall göra framöver.

Jag hoppas ni alla har fått vara friska och att ni tänker på att kontakta dem som är ensamma och behöver en pratstund och närvaro – om än på telefon.

Ha en fin vecka.

Rotaryhälsningar