Söndag i maj

Bästa vänner i Rotary Ängelholm.

Nu är det söndag och vi har fått värme. Det känns bra att kunna vara ute utan att frysa. Hela naturen slår ut och det är mycket att njuta av. Passa på att vara ute i den doftande våren. Vi som är pollenallergiker får medicinera för att kunna njuta.

Den första nypotatisen kan avnjutas och det är ju också sparristider och dessutom dags att göra första rabarberpajen. Det finns mycket att vara tacksam för.

Coronapandemin är verkligen ett gissel för oss alla och det gör att vi inte har kunnat ha möten på länge. Det känns tråkigt att en stor del av mitt presidentår har varit ”mötesfritt”. Det kommer förhoppningsvis snart möjlighet att vi kan återuppta våra fredagsluncher. Som rapporterna ser ut just nu så är vi relativt förskonade i Skåne, jämfört med andra delar av Sverige och världen. Dock är det inte möjligt att sia om framtiden. Backspegeln är lättare att reflektera i.

Coronapandemin har gjort att Rotarys Convention, som skulle varit i Honolulu, har blivit konverterat till virtuellt convention den 20 – 26 juni, Rotary International Free Virtual Event. Alla kan delta och det är kostnadsfritt. Mer detaljer kommer att publiceras framöver. På Rotary.org hittar ni information och det uppdateras under maj månad med mer information om Convention

I väntan på att vi skall kunna träffas igen får vi ha kontakt på andra sätt. Fortsatt gäller att inte vara för nära andra personer, dvs social distansering och att hålla noggrann handhygien. Följ gärna Folkhälsomyndighetens hemsida och även Region Skånes hemsida.  Där publiceras säkra fakta.

I veckan som gick var det årsdagen för andra världskrigets avslut. Det är också viktigt att komma ihåg vår historia. Både de tråkiga händelserna och de positiva.

Ha en fortsatt fin söndag och vecka.

Ta hand om er och varandra

Bästa Rotaryhälsningar