Mötesreferat – Mikael Ribbenvik

Idag hade vi den stora äran att få besök av Mikael Ribbenvik, operativ chef för Migrationsverket och sft Generaldirektör. Mikael hade innan sitt besök hos oss varit ute på asylboendet i Valhall Park.

Innan han tillträdde sin nuvarande position arbetade han flera år som Rättschef. Mikael framförde på ett lättsamt och underhållande sätt ett 30 min kort ( egentligen 4 timmars ) föredrag om verkets arbete och utmaningar framförallt med koncentration på den stora flyktingvågen som började i höstas. Det var svårt att förklara “…..but in sweden we have something called Bygglov”.
Nackdelarna med att ständigt tillhör sveriges tre “Bad Boys” dvs Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket i mätningar vägs upp av han som anställd i statsförvaltningen tillhör Sveriges landslag. Jag måste tillföra att laguttagningen nog inte kunde varit bättre.
Mikael slog idag hål på min förutfattade mening om att myndighetspersoner oftast är lite stela och strama. Fantastiskt att Mikael tog sig tid att besöka oss och kan konstatera att icke närvarande missade något. Vid skrivbordet / Henrik Gustafsson