Jennie Andersson – Kostchef Ängelholmskommun – Mötesreferat 1/7

Jennie Andersson “Rosad kostchef i Ängelholm”
Möte inleddes med parentation för Bertil Olsson samt att klubben gratulera Patricia Wall som utnämnts till överste löjtnant.
Dagens föredrag hölls av Jennie Anderson som är kostchef sedan fyra år tillbaka i Ängelholms kommun. Sedan Jennie tillträdde har man nu skapa en grupp med tre områdeschefer. Man har fokuserat på att göra bra livsmedelsupphandlingar och att organisera en central distributionscentral så att leverantörerna bara behöver levererar till en plats i kommunen.
När det gäller livsmedelsupphandlingen så har man delat upp den med enskilda huvudleverantörer för färsk fisk, kött, chark, ägg och glass. Detta har man gjort för att kunna inom varje del kunna ha krav som främjar lokalt odlat och producerat livsmedel.
För att ytterligare förstärka upplevelserna och kvalitén på den mat som kunderna på kommunens skolor, förskolor och äldreboende serveras så har man gjort enskilda insatser. Här kan nämnas grillfester utomhus, skördefest, gåsfest och midsommarfest. Man producerar även all mat lokalt på enheterna och man använder idag utrustning så att alla skolbarn serveras på varma porslinstallrikar.
Man serverar idag ca 7000 portioner varje dag till en kostnad av 10,50 kr/portion.
Referatet är skrivet av Magnus Törnqvist