I huvudet på tuppen! 

Vi lyssnade till ett föredrag av Per-Olof Ingemansson, grundare av Bjärefågel och Sia Andersson marknadschef.

Företaget bildades 1986 av Per-Olof och hans bror. Efter ordinär uppfödning av fjäderfä så kom man fram till majskyckling som specialitet. Deras majskyckling är originalet. När man ändrade fordret till majs märkte man att kycklingen mår bra av majs. Allt foder utom soja odlas lokalt på Bjäre.

Hög kvalitet och totalkontroll i produktionen har gjort att man idag omsätter 30 miljoner och fortsätter växa.

Idag har man en ny ras av fågel som kommer från Skottland. Detta är en mera “gammaldags” kyckling. Den växer saktare och är robustare, dvs den får inga skador i uppfödningen.

Alltså, bra mat, bra miljö och bra gener är nyckel till framgång. Bjäre är 100% kyckling, inget är insprutat i fågeln

Stockholm är huvudmarknaden men idag växer det även lokalt.

Föredragshållarna skänkte oss 3 st smakprover som lottades ut, och detta tackade vi särskilt för.

Referatskrivare Bo Mårtensson